Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la Guerra Civil fins als anys 70 condiciona la producció narrativa de l’època.

Per obrir boca i elaborar la Unitat 1 de l'apartat expressió i reflexió crítica de l'examen, ací teniu un text que us servirà per fer-vos una idea del panorama literari que té la nostra llengua en plena dictadura franquista.
" La dictadura del general Franco tallà de soca-rel l'activitat literària duta a terme per molts escriptors que ja havien començat a escriure abans de la Guerra Civil i, d'altra banda, els que comencen a escriure a partir de 1939 es troben amb un panorama desolador exempt de referències. La necessitat d'uns i d'altres d'escriure, d'explicar-se i de contar -aleshores més que mai- la realitat que els circumda es desenvoluparà a l'exili, lliures de qualsevol censura. Per tant, es pot afirmar que és a l'exili, principalment a Mèxic, Xile o Argentina, on es durà a terme una gran activitat literària, gràcies a la creació del Jocs Florals, premis i revistes. És en aquest context on el conte troba una major possibilitat d'implantació i esdevé el gènere per excel·lència de la postguerra. Caldrà arribar als anys setanta per trobar un clima de normalització".