Proposta de resums text Enllà de l'horitzó

Us passe les dues propostes de resum del text Enllà de l'horitzó d'Enric Valor que vam llegir ahir a classe. Us recorde, també, que al marge dret d'aquest blog teniu un apartat que diu Temes de literatura. Hi trobareu els temes a mesura que els anem repartint a classe.

RESUM MODEL 1 (OPCIÓ A)

ENLLÀ DE L’HORITZÓ

Les tropes feixistes assetgen la capital d’Espanya, Madrid, en plena guerra civil espanyola. El president del govern, Largo Caballero, decideix traslladar la capital de l’Estat a una ciutat més segura, València. El País Valencià, en general, es converteix en un lloc ideal per als refugiats castellans que són ben rebuts per la massa dominant d’esquerres. Les nostres terres garantien un clima dolç i una rica agricultura que els assegurava aprovisionaments. La Vila de Cassana, a l’interior del País Valencià, no va ser una excepció.


Quan es va desfermar l’atac general de l’exèrcit de Franco contra Madrid, el capità general dels republicans, Miaja, va organitzar la defensa de la capital, però, a causa de la gravetat del Setge es va haver d’evacuar part de la població. Els refugiats es van dirigir al País Valencià, que oferia un bon aprovisionament d’aliments i un clima càlid, a més hi predominava la gent d’esquerres. A Cassana, poble d’interior del País Valencià, començaren els preparatius per acollir-ne uns quants.